Tjäna pengar till klassen eller laget genom att sälja toalettpapper

Vi har valt att erbjuda våra kunder svensktillverkat, Svanenmärkt toalettpapper från välkända Serla.

En bal Serla Maximeter toalettpapper innehåller 24 rullar och säljs för 270 kr och ni tjänar minst 60 kr.

Serla innehåller 25 balar av samma artikel på en pall.

Miljökassens yttersta mål varje dag i all kontakt med klasser och lag är att vi ska vara det självklara valet som samarbetspartner när man behöver tjäna pengar till sin klass eller sitt lag.

Vi erbjuder våra kunder att helt riskfritt sälja våra hållbara produkter och på det sättet nå sina mål och drömmar med sitt lag eller sin klass. Det ska vara enkelt att samarbeta med oss och tjäna pengar till sitt lag eller sin klass.

Många av våra klasser och lag som säljer kör säljtävlingar för att få lite mer drag i sin försäljning. Vill även ni göra det så ställer vi gärna upp med fina priser.

Sälja toalettpapper till klassen

Att sälja våra produkter ska vara enkelt. Nedan ser ni lite tips på hur ni kan gå till väga och som andra klasser framgångsrikt använt sig av.

 1. Använd våra säljblad och lägg ut dem på era föräldrars arbetsplatser.
 2. Skapa ett meddelande på sms och skicka ut till nära och kära om de vill stötta er klass genom att köpa.
 3. Använd sociala medier där ni eller era föräldrar är aktiva. Det är den klart enklaste möjligheten till bra försäljning utan att behöva göra någonting i stort sett.
 4. Skaffa fasta kunder som säkerligen kan tänka sig stötta er klass 5 ggr om året när det behövs påfyllning av toalett och hushållspapper.
 5. Sälj på arrangemang som anordnas på er ort eller fråga er lokala matbutik om ni får stå utanför den och sälja.
 6. Självklart fungerar också gammal klassisk dörrknackning till grannar och nära och kära.

Sälja toalettpapper till förening

Att sälja våra produkter ska vara enkelt. Nedan ser ni lite tips på hur ni kan gå till väga och som andra lag framgångsrikt använt sig av.

 1. Använd våra säljblad och lägg ut dem på era föräldrars arbetsplatser.
 2. Skapa ett meddelande på sms och skicka ut till nära och kära om de vill stötta er förening genom att köpa.
 3. Använd sociala medier där ni eller era föräldrar är aktiva. Det är den klart enklaste möjligheten till bra försäljning utan att behöva göra någonting i stort sett.
 4. Skaffa fasta kunder som säkerligen kan tänka sig stötta ert lag 5 ggr om året när det behövs påfyllning av toalett och hushållspapper.
 5. Sälj på arrangemang som anordnas på er ort eller fråga er lokala matbutik om ni får stå utanför den och sälja.
 6. Självklart fungerar också gammal klassisk dörrknackning till grannar och nära och kära.

Så här mycket tjänar ni

Nedan ser ni exempel på hur mycket ni tjänar om ni är en grupp på 20 personer som säljer våra olika produkter.

Om ni väljer att sälja toalett- och hushållspapper

Snittförsäljningen per säljare ligger idag på ca 20 balar bland våra kunder.

20 personer säljer 15 balar toalett- och hushållspapper = 18 000 kr i förtjänst

20 personer säljer 20 balar toalett- och hushållspapper = 24 000 kr i förtjänst

20 personer säljer 25 st balar toalett- och hushållspapper = 30 000 kr i förtjänst.

Om ni väljer att sälja Panten och Returen

Här ligger snittförsäljningen per säljare på ca 8 set av Panten och Returen.

20 personer säljer 6 set av Panten och Returen = 10 800 kr i förtjänst

20 personer säljer 8 set av Panten och Returen = 14 400 kr i förtjänst.

20 personer säljer 10 set av Panten och Returen = 18 000 kr i förtjänst.

Varför ska klassen eller laget sälja toalettpapper genom Miljökassen?

Toalettpapper är en produkt som alla människor använder sig av dagligen - året runt. Det gör att det är en mycket tacksam produkt för skolklasser och idrottsföreningar att sälja för att få ihop pengar till en kul resa, turnering eller annan aktivitet. 

Toalettpapper är lättsålt och ger en bra förtjänst. Genom att arbeta långsiktigt med din försäljning kan du bygga upp en lojal kundkrets som köper toapapper av dig under flera års tid. Med några sådana återkommande kunder blir det en bra förtjänst till laget eller klassen, med minimal ansträngning. Det gör det enkelt att nå målet du satt upp tillsammans med dina kamrater.

Förutom enkelheten att sälja Serla toalettpapper kan du också känna dig trygg i att vi är flexibla och mycket enkla att samarbeta med, vi står för snabb leverans av produkterna och en trygg betalningstid. 

Låt Miljökassen hjälpa ditt lag eller din klass att nå drömmålet! 

Att genomföra klass- eller lagförsäljning 

Bortsett från att de insamlade pengarna från försäljningen bidrar till att laget eller skolklassen kan åka på sin efterlängtade cup eller klassresa finns det en hel del andra fördelar med att bedriva försäljning genom föreningen eller skolan. 

Ungdomarna lär sig att tillsammans ta fram ett gemensamt mål att arbeta mot, vilket kommer kräva träning när det gäller både att stå upp för sin sak och att kompromissa. När ungdomarna har enats om sitt slutgiltiga mål måste de sedan tillsammans börja planera för hur de ska kunna nå det. Hur mycket pengar måste samlas in och på vilket eller vilka sätt ska det gå till? Detta är något som stärker sammanhållningen i gruppen.

För att nå sitt ekonomiska mål krävs i de flesta fall någon typ av försäljning. Då är det viktigt att ungdomarna tillsammans med ledare eller föräldrar enas om en försäljningsnivå som är rimlig att nå. Då blir själva säljarbetet roligare att genomföra och det känns inte som en omöjlig uppgift. Motiverade ungdomar som arbetar tillsammans mot ett och samma mål kan nå hur långt som helst! 

Även om uppsökande försäljning kan kännas lite läskigt till att börja med är det något alla växer av som person och kommer att ha stor nytta av i framtiden. Spelarna/Eleverna lär sig inte bara att ta ansvar för sina egna uppgifter. De kommer även att lära sig utmana sig själva och arbeta med sin sociala kompetens i all kundkontakt.

För att hela tiden flytta sin komfortzon längre fram går det exempelvis att börja sälja till släkt och vänner, sedan till grannar i närområdet för att slutligen ta steget till att arbeta över ett större område. 

Det är viktigt att spelarna hela tiden pushar och stöttar varandra, så att alla känner sig som en viktig del av gruppen och att de känner sammanhållning. 

Vilka är era mål med försäljningen? 

En cup och ett träningsläger tillsammans med laget eller en skolresa som är riktigt lyckad blir ett minne långt fram i livet. Vägen till målet är också en viktig del av upplevelsen, så var noggranna i ert val av aktivitet och slutmål. Se därför till att målen är realistiska att uppnå, så att även vägen dit innefattar skratt och glädje tillsammans.  

Ni som spelare och elever ska heller inte luta er tillbaka och förlita er på att föräldrarna och ledarna ska göra jobbet eller betala för lagaktiviteten eller skolresan. Sedan går det inte att komma ifrån att mål du arbetar för själv, och lyckas uppnå, ger en starkare upplevelse jämfört med att någon annan gör jobbet åt dig. Det ger både stolthet och tillfredställelse. 

Alternativen för aktiviteter är obegränsade. Valen baseras ofta på vilken ålder ungdomarna befinner sig i och på vilken nivå de vill lägga insatsen för att göra något kul tillsammans. Det går exempelvis att åka på en närliggande turnering eller dagsutflykt med klassen. Vill ni satsa lite större finns det många cuper och träningsläger i Sverige som kräver övernattning. Kanske en weekend i Göteborg eller Stockholm som innefattar besök till någon av de större nöjesparkerna? Är ungdomarna lite äldre och har högre ambitioner kanske till och med en resa utomlands är slutmålet. 

Valen är som sagt oändliga och vi kan inte nog belysa att sätt era mål på den nivå ni anser är rimliga för att ni ska ha roligt tillsammans hela vägen!

Intresseanmälan av att sälja

Nedan fyller ni i era kontaktuppgifter så kontaktar vi er omgående. Namn, mejl och telefonnummer räcker.

Samma formulär använder ni sedan när ni vill starta en försäljning.

Vi gör alltid en kreditkontroll på den personen som står som ansvarig för försäljningen.


Facebook
Instagram