Tjäna pengar till klassen med Miljökassen

Tjäna pengar till klassen


Miljökassens yttersta mål varje dag i all kontakt med nya och befintliga kunder är att vi ska vara det självklara valet som samarbetspartner när man behöver tjäna pengar till klassen.

Vi erbjuder våra kunder att helt riskfritt sälja våra hållbara produkter och på det sättet nå sina mål och drömmar med sin klass.

Det ska vara enkelt att samarbeta med oss och tjäna pengar till sin klass. Många av våra klasser som säljer kör säljtävlingar för att få lite mer drag i sin försäljning.

Vill även ni göra det så ställer vi gärna upp med fina priser.

Genom oss kan ni enkelt tjäna pengar till klassresan

Vi har valt att erbjuda skolklasser lättsålda produkter som ligger helt rätt i tiden att sälja. Varje hem och företag har dagligen användning för produkterna för ett hållbarare samhälle. Kakor kan man vara utan om man vill men toalettpapper och hushållspapper är ett måste och att källsortera ligger helt rätt i tiden.

Toalett och hushållspapper från Serla och Lambi är såklart svensktillverkat och ett hållbart val där förpackningen är tillverkad i sockerrör vilket naturen gillar. Även svanen märkt och välkänt för alla sina möjliga kunder man vill sälja till.

En fördel som nästan slår allt när man säljer toalett och hushållspapper är att de kunder man får första gången oftast själva återkommer när det börjar ta slut på papper, vilket gör att försäljningen blir ännu enklare nästa gång. Många av våra klasser säljer idag toalett och hushållspapper 3-4 ggr om året och då oftast till samma kunder samt till nya som fått reda på att ni säljer.

Våra egna källsorteringskassar Panten och Returen bidrar till att alla hem och företag på ett enkelt sätt kan källsortera och sedan återanvända kassarna efter att man tömt dem på återvinningsstationen och pantat sina returburkar och flaskor. Kassarna är gjorda i termoplast vilket gör även dem återvinningsbara när det är dags att byta ut dem. När ni väljer att sälja källsorteringskassarna Panten och Returen kan ni känna er unika. Ingen annan leverantör erbjuder liknande kassar vilket gör att konkurrensen bland andra skolklasser inte kommer att ske.

Samarbeta med Miljökassen så ser vi till att ni får vara ensamma att sälja under en säljperiod på er ort om ni vill det!

Det bästa av allt. Ni får hela 50% tillbaka i vinst till er klasskassa när ni säljer Panten och Returen. 

Så här enkelt kommer ni igång med er försäljning:

 1. Utse en kontaktperson
 2. Beställ säljunderlag
 3. Starta försäljningen
 4. Leverera och ta betalt av era kunder
 5. Redovisa till oss och behåll vinsten!

Tjäna pengar till klassen tillsammans med oss!

Källsorteringskassar - Returen

Returen är källsorteringskassar som varje hem och företag har nytta utav. Påsarna är gjorde i 150 gram slitstarkt laminerad polypropen, termoplast vilket gör även dem återvinningsbara

Returen är fyra kassar. Papper i blått, glas i grönt, metall i gult och plast i rött som står stadigt på plats även när de är tomma! Måtten på dessa fyra påsar är 31*31*44 cm. Den tydliga uppmärkningen med text och färg gör att även barnen kan hjälpa till att återvinna.

Kardborre som gör att man kan ställa påsarna bredvid varandra.

Tvättbara, bara att skölja ur för att hålla dem fräscha.

Snygg ytterförpackning för enkel hantering när man ska leverera kassarna.

Ni säljer ett set med fyra kassar för 180 kr och tjänar 90 kr!

Läs mer om Returen här! >>

Källsorteringskassar - Panten

Panten är källsorteringskassar som varje hem och företag har nytta utav. Påsarna är gjorde i 150 gram slitstarkt laminerad polypropen, termoplast vilket gör även dem återvinningsbara

Panten är två större påsar i svart att samla sin pant i. Båda är svarta och i måtten 32*32*65 cm. Den tydliga uppmärkningen med text och färg gör att även barnen kan hjälpa till att återvinna.

Kardborre som gör att man kan ställa påsarna bredvid varandra.

Tvättbara, bara att skölja ur för att hålla dem fräscha.

Snygg ytterförpackning för enkel hantering när man ska leverera kassarna.

Ni säljer ett set med två kassar för 180 kr och tjänar 90 kr!

Läs mer om Panten här >>

Toalettpapper

Serla Miljöval Maximeter toalettpapper är ett papper som räcker riktigt länge. Den har fler meter på rullen än Serlas vanliga rullar, hela 43 meter!. Kompakta rullar som minskar transportbehovet. Dessutom är förpackningen tillverkad av sockerrör, vilket naturen gillar. Självklart svensktillverkat och svanen märkt.

Serla Maximeter toalettpapper innehåller 24 rullar och säljs för 270 kr och ni tjänar minst 60 kr per bal.

Serla innehåller 25 bal av samma artikel på en pall.

Läs mer om Toalettpapper här >>

Hushållspapper

Serla Miljöval Maximeter hushållspapper har hela 209 smarta, korta ark som effektivt hanterar allt spill. Dessutom på ett ekonomiskt och hållbart sätt. Den har fler meter på rullen än Serlas vanliga rullar. En extra bonus är att förpackningen är tillverkad av sockerrör, vilket naturen gillar. Självklart svensktillverkat och svanen märkt.

Serla maximeter hushållspapper innehåller 12 rullar och säljs för 250 kr och ni tjänar minst 60 kr.

Serla innehåller 25 bal av samma artikel på en pall.

Läs mer om Hushållspapper här >>

Så här kan du sälja till klassen

Att sälja våra produkter ska vara enkelt. Nedan ser ni lite tips på hur ni kan gå till väga och som andra klasser framgångsrikt använt sig av.

 1. Använd våra säljblad och lägg ut dem på era föräldrars arbetsplatser.
 2. Skapa ett meddelande på sms och skicka ut till nära och kära om de vill stötta er klass genom att köpa.
 3. Använd sociala medier där ni eller era föräldrar är aktiva. Det är den klart enklaste möjligheten till bra försäljning utan att behöva göra någonting i stort sett.
 4. Skaffa fasta kunder som säkerligen kan tänka sig stötta er klass 5 ggr om året när det behövs påfyllning av toalett och hushållspapper. Panten och Returen är produkter som man vanligtvis säljer 1 gång om året eller vartannat år till samma kunder.
 5. Sälj på arrangemang som anordnas på er ort eller fråga er lokala matbutik om ni får stå utanför den och sälja.
 6. Självklart fungerar också gammal klassisk dörrknackning till grannar och nära och kära.


Tjäna pengarna till klassen genom Miljökassen! 


Varför ska du tjäna pengarna till klasskassan och skolresan genom Miljökassen? De produkter vi erbjuder till försäljning är lättsålda och ger en bra förtjänst.

Toalettpapper och hushållspapper är förbrukningsvaror som varje hushåll med jämna mellanrum behöver fylla på med. Genom att arbeta långsiktigt med din försäljning kan du bygga upp en lojal kundkrets som köper dessa produkter av dig under flera års tid. Med några sådana återkommande kunder blir det en bra förtjänst till klassen, med minimal ansträngning. Det gör det enkelt att nå målet ni satt upp i klassen. 

Våra källsorteringskassar Panten och Returen är produkter som förenklar det viktiga arbetet med återvinning i hemmet. Genom deras slittålighet och enkelheten att göra dessa rena kan många hushåll få en enklare källsortering under ett flertal år framöver. Dessutom är det produkter som är relativt unika på marknaden, vilket gör dem lättsålda. 

Alla våra produkter är helt oberoende av årstid och geografiskt läge i Sverige. De går därför bra att börja sälja när som helst på året, oavsett om du bor i norr eller söder. 

Förutom enkelheten att sälja våra produkter kan du också känna dig trygg i att vi är flexibla och mycket enkla att samarbeta med, vi står för snabb leverans av produkterna och en trygg betalningstid. 

Låt Miljökassen hjälpa din klass att nå drömmålet! 

Att genomföra klassförsäljning 

Bortsett från att de insamlade pengarna från försäljningen bidrar till att klassen kan få sin efterlängtade klassresa finns det en hel del andra fördelar med att bedriva försäljning i klassen. 

Eleverna lär sig att tillsammans ta fram ett gemensamt mål att arbeta mot, vilket kommer kräva träning när det gäller både att kunna argumentera för sin sak och kompromissa. När klassen har enats om sitt slutgiltiga mål måste eleverna tillsammans börja planera för hur de ska kunna nå det. Hur mycket pengar måste klassen samla in och på vilket eller vilka sätt ska det gå till? 

För att nå sitt ekonomiska mål krävs i de flesta fall någon typ av försäljning för klassen. Då är det viktigt att eleverna enas om en försäljningsnivå som är rimlig att nå. Då blir själva säljarbetet roligare att genomföra och det känns inte som en omöjlig uppgift. Motiverade ungdomar som arbetar tillsammans mot ett och samma mål kan nå hur långt som helst! 


Även om uppsökande försäljning kan kännas lite läskigt till att börja med är det något alla växer av som person och kommer att ha stor nytta av i framtiden. Eleverna lär sig inte bara att ta ansvar för sina egna uppgifter. De kommer även att lära sig utmana sig själva och arbeta med sin sociala kompetens i all kundkontakt.

För att hela tiden flytta sin komfortzon längre fram går det exempelvis att börja sälja till släkt och vänner, sedan till grannar i närområdet för att slutligen ta steget till att arbeta över ett större område. 

Det är viktigt att eleverna hela tiden pushar och stöttar varandra, så att alla känner sig som en viktig del av klassen och att de känner sammanhållning. 


Vilka är era mål med försäljningen? 

En riktigt lyckad klassresa eller klassaktivitet blir ett minne långt fram i livet. Vägen till målet är också en viktig del av upplevelsen, så var noggranna i ert val av resmål eller aktivitet. Se därför till att målen är realistiska att uppnå, så att även vägen dit innefattar skratt och glädje tillsammans.  

Ni som elever ska heller inte luta er tillbaka och förlita er på att föräldrarna ska göra jobbet eller betala för resan. Sedan går det inte att komma ifrån att mål du arbetar för själv, och lyckas uppnå, ger en starkare upplevelse jämfört med att någon annan gör jobbet åt det. Det ger både stolthet och tillfredställelse. 

Alternativen för skolresor eller klassaktiviteter är obegränsade. Valen baseras ofta på vilken ålder eleverna befinner sig i och på vilken nivå de vill lägga insatsen för att göra något kul tillsammans. Exempel på vanliga dagsutflykter för klasser är att besöka något närliggande lekland, Liseberg, Gröna Lund eller Kolmårdens Djurpark. Lite mer äventyrliga aktiviteter kan vara att paddla kanot och leva vildmarksliv för ett par dygn. Är klassen lite äldre och har högre ambitioner kanske till och med en weekend i London eller en vecka i södra Europa är slutmålet. 

Valen är som sagt oändliga och vi kan inte nog belysa att sätta era mål på den nivå ni anser är rimliga för att ni ska ha roligt tillsammans hela vägen! 


Intresseanmälan av att sälja

Nedan fyller ni i era kontaktuppgifter så kontaktar vi er omgående. Namn, mejl och telefonnummer räcker.

Samma formulär använder ni sedan när ni vill starta en försäljning.

Vi gör alltid en kreditkontroll på den personen som står som ansvarig för försäljningen.


  ReturenPantenToalettpapperHushållspapper

  Facebook
  Instagram