Frågor och svar

Varför ska man sälja ”Returen” och ”Panten”?

Lättförtjänta pengar. 50% går tillbaka till er utan någon som helst risk.

Enkelt med påsarnas färger. Lätt att känna igen för alla i familjen även om man inte kan läsa. En slitstark kardborre finns på påsarna om man vill låta dem sitta ihop.

Tvättbara. Skölj ur dem med vatten så håller de sig fräscha längre. Stabila och stadiga.

Ett bra sätt att komma igång med återvinning på ett enkelt sätt och samtidigt bidra med sitt miljötänkande i vardagen. Ligger helt rätt i tiden.

 
Hur ska vi komma igång med försäljningen och tjäna extra pengar?
Sätt upp en strategi. Diskutera hur mycket pengar som ni behöver tjäna. Gör upp en tidsplan för hur ni ska tjäna pengar. Försök att engagera föräldrar och andra vuxna så att de känner sig involverade i er strävan att tjäna pengar till klassresan, cupen eller lägret.
 

Behöver vi betala för varorna innan dom är sålda?
Nej, ni betalar 15 dagar efter att ni erhållit varorna av oss och hinner då leverera varorna till alla era kunder innan ni betalar oss.

Vill ni annars beställa hem Returen och Panten och sälja direkt till era kunder så går det utmärkt att returnera det ni inte lyckats sälja.
 

Hur säljer vi produkterna? Visa dem för släkt, grannar, arbetskamrater m.m. Detta är produkter som underlättar alla hems vardag. En del föreningar har även ställt sig i köpcentret eller utanför den lokala matbutiken och sålt under en helg. Vi står gärna för säljande material som ni får låna om ni vill göra en sådan aktivitet. 

Hur beställer man sina varor man sålt?
Läraren, lagledaren eller en förälder kan ringa, skicka ett e-mail eller beställa via vårt kontaktformulär här på sidan veckans alla dagar. Vi gör allt för att ni ska vara nöjda, så tveka inte att ringa oss om det är något ni funderar över.
 
Hur snabbt får vi leveransen
Efter att vi fått beställningen så brukar vi ringa för att bekräfta ordern så att den är riktig. Samtidigt frågar vi efter personnummer eller organisationsnummer så att vi kan göra en kreditkontroll. Om allt är i sin ordning så brukar vi kunna leverera inom ca 3-5 dagar. Det är viktigt att välja en adress där någon kan ta emot varorna på dagtid. Exempelvis kan leveransen ske till skolan, föreningslokalen, hemmet eller arbetsplatsen.
 
Hur mycket toalett och hushållspapper gör en familj av med?

Två bal toalettpapper och en bal hushållspapper räcker ca 15 veckor till en familj på fyra personer. Det blir ca tre bal papper tre ggr per år till varje kund man får att köpa.

Hur mycket pengar kan man räkna med att tjäna på att sälja toalett och hushållspapper?

Detta är en klurig fråga, men av erfarenhet så är nedan exempel fullt rimlig utan någon större arbetsinsats.

Vi antar att det är 30 personer som säljer produkterna.

Toalett och hushållspapper

Förtjänst 60 kr/bal Alla personer säljer i snitt sex bal toalettpapper och fyra bal hushållspapper.

Förtjänst 60 kr/bal * 10 bal= 600 kr i förtjänst per person.

30 personer* 600 kr= Ni tjänar 18 000 kr.

Skulle man sen sälja 4 gånger under ett år vilket är fullt möjligt med tanke på förbrukningen i en familj så kommer laget tjäna 72 000 kr totalt, vilket är 2 400 kronor per säljare.

Hur mycket pengar kan man räkna med att tjäna på att sälja Returen och Panten?

Vi antar även här att det är 30 personer som säljer produkterna.

Förtjänst 90 kr/set. Alla personer säljer i snitt 8 st av Returen eller Panten

Förtjänst 90 kr/set * 8 set= 720 kr i förtjänst per person.

30 personer* 720 kr= Laget tjänar 21 600 kr.

Skulle man sen välja att ställa sig utanför den lokala livsmedelsbutiken, köpcentret eller kanske på kommunens återvinningsstation så blir det betydligt mer sålt. 

Facebook
Instagram